Verf verwijderen woonboerderij in Warder

Voor een te renoveren woonboerderij in Warder (nabij Volendam) hebben wij een oude verflaag verwijderd. Op deze woonboerderij zaten meerder verflagen. Het doel van het verwijderen van de verf was om het pand weer in oude staat terug te brengen en een nieuwe snij voeg aan te brengen.

Verf verwijderen van een woonboerderij in Warder

Deze woonboerderij is aangekocht door de opdrachtgever om compleet te laten renoveren. Een van de vorige bewoners heeft ervoor gekozen om de gevel wit te verven en heeft dit meerdere malen gedaan. Hierdoor zijn er diverse oude verlagen ontstaan met allemaal een verschillende mate van hechting. Omdat de nieuwe eigenaar het pand terug wilde brengen in originele staat was het nodig om de verf te verwijderen. Op deze manier werden de voegen weer blootgelegd en konden deze verwijderd worden. Uiteindelijk zijn de oude voegen die in slechte staat waren uitgehakt en zijn er opnieuw snij voegen aangebracht.

 

Unknown-5.jpeg
Unknown-8.jpeg
Unknown-10.jpeg
Unknown-9.jpeg

 

Het verwijderen van verf is een intensieve klus 

Het verwijderen van verf van een baksteen gevel is een intensieve klus. Om u wat meer inzicht te geven in hoe dit soort klussen in zijn werk gaan hebben wij bij deze klus van een groot gedeelte een timelapse gemaakt. Bent u benieuwd hoe verf verwijdert word? Bekijk dan deze youtube video.