Een gevel impregneren heeft als gevolg dat de muur geen water meer doorlaat. Impregneren betekent letterlijk het doordringen van een materiaal (de muur) met een andere stof (het impregneer middel). 

Waarom je gevel impregneren?

Het wordt vaak gedaan bij buitenmuren waar veel vocht in zit. Er zijn meerdere oorzaken voor dit vocht in de muur, het kan komen door optrekkend vocht, of door vocht van buitenaf. Alleen in het laatste geval helpt impregneren. Met andere woorden: het materiaal waar impregneer van gemaakt is dringt door tot in de stenen of het hout waarvan de wand gemaakt is. Vervolgens dicht het impregneermateriaal de poriën van de muur waardoor er dus geen vocht meer naar binnen kan. Over het algemeen heeft impregneren de volgende doeleinden:

  • De gevel waterafstotend maken.
  • Doordat de poriën afgesloten worden is de muur waterafstotend.
  • De gevel schimmelwerend maken.
  • De buitenmuren brandvertragend maken, goed impregneermiddel is brandvertragend. Er zit een brandvertragende stof doorheen die het wonen direct een stuk veiliger maakt.
  • Bescherming tegen zure regen. Je kunt je stenen of zelfs standbeelden beschermen tegen zure regen.

Wij gebruiken milieuvriendelijk impregneermiddel

Tegenwoordig heb je ook milieuvriendelijk-impregneermiddel. Deze zijn meestal op waterbasis in plaats van op siliconen basis gemaakte gevel-impregneermiddelen. Het spreekt voor zich dat waterbasis veel beter voor het milieu is. Een bijkomend voordeel van impregneermiddel op waterbasis is dat dit minder snel inbijt op glas of vlekken achterlaat tegels.

Mijn gevel is al geimpregneerd hoe weet ik of de werking nog voldoende is?

Dit is een vraag die wij vaak ons gesteld word. Men heeft in het verleden vaak een keer de gevel laten impregneren en weet niet meer precies wanneer, door wie of met welk middel dit gebeurt is. Na een aantal jaar willen sommige mensen hun gevel op nieuw laten reinigen maar dan is er altijd de vraag: Moet ik dan ook opnieuw impregneren? 

Deze vraag kan op relatief eenvoudig wijze beantwoord worden namelijk: Meten is weten! 

Er is een methode om te meten in welke mate een geimpregneerde gevel nog voldoet aan de wensen. Dit gebeurt met het buisje van Karsten. Hiermee kan men gericht de effectiveit van het geimpregneerde oppervlak meten. 

Buisje van Karsten

Wat kan verf-verwijderen.com voor u beteken voor impregneren

Wij impregneren jaarlijks vele duizenden vierkante meters. Hierdoor kunnen we wel stellen dat we ieder gevel type en de daarbij behorende aanpak inmiddels al een keer onder handen hebben gehad. Onze specialist is u graag van dienst om te kijken welke mogelijkheden bij uw geveltype passen en zal daarbij graag een vrijblijvende prijsopgave doen. 

Vraag meer informatie aan

sam_1365.jpg
gevelrenovatie-gevel-impregneren-2.jpg