Om graffiti van uw gevel te verwijderen zijn er een aantal dingen zeer belangrijk. Voor het verwijderen van graffiti is kennis en ervaring essentieel. Wanneer men niet goed weet hoe dit uitgevoerd moet worden kan er veel schade aan de gevel ontstaan. Daarnaast is er professionele specialistische apparatuur benodigd om een goed resultaat te verkrijgen. Om deze vorm van "kunst" te verwijderen zijn er grofweg 3 methoden:

 

1.Reinigen met heet water / stoom

Met speciale apparatuur wordt water verhit en onder grote hogedruk tegen de gevel aan gespoten. Door de hoge temperatuur zal de verflaag harder uitzetten dan de ondergrond. In combinatie met de waterdruk zal de verflaag losbarsten van de gevel. Deze methode is zeer effectief maar vereist wel vakmanschap. Omdat het water met hogedruk tegen de gevel aan komt kan het zo zijn dat wanneer voegwerk of soms zelf de baklaag van de steen beschadigd. Om dit uit te kunnen sluiten zal een expert altijd de gevel moeten inspecteren. Indien er verwacht wordt dat er stukken voegwerk los zullen schieten wordt dit altijd eerst met u overlegd. Uiteraard is het achteraf mogelijk om het voegwerk weer te herstellen. 

 

2.Chemisch reinigen

Het woord zegt het eigenlijk al! Met deze reinigingsmethode wordt er gebruik gemaakt van chemicaliën. Deze chemicaliën worden meestal op de graffiti gesmeerd. De chemie lost de verf langzaam op en zal daarna met hogedruk afgespoten worden. Uiteraard klinkt het woord chemisch niet erg milieu vriendelijk. Dat is tegenwoordig niet helemaal meer waar. Ook deze chemicaliën staan onder streng toezicht van de autoriteiten! Tegenwoordig zijn er diverse middelen op de markt die biologisch afbreekbaar zijn.

 

3.Stralen

Stralen is een methode waarbij kleine korreltjes (Mineralen) worden vermengt met water. Deze combinatie word onder hoge druk tegen de gevel aan gespoten waardoor de graffiti eigenlijk kapot word geslepen. Ook dit is een manier van graffiti verwijderen die erg effectief is.Afhankelijk van de ondergrond, word er een methode toegepast. Wij komen graag langs om te bepalen wat de beste manier is om van uw graffiti af te komen.

 

Vraag gratis offerte aan!