Dakpannen Reinigen met hogedruk

Dakpan reinigen

Dakpan reinigen, vaak is dat voor uzelf een lastige klus. Simpelweg omdat u vaak niet beschikt over de juiste materialen, de valbeveiliging en de juiste kennis mist om lekkage te voorkomen. Is deze vorm van dakreiniging echt zo moeilijk? Met de gevelreinigingsspecialist is het reinigen van dakpannen i.p.v. een onoverkoombare obstakel een redelijk eenvoudig te nemen horde.

Dakpannen reinigen.

Het reinigen van dakpannen is een klus waarbij expertise, het juiste materiaal en een specialist met ervaring geen overbodige luxe zijn. Verf-verwijderen.com kan u hierbij ondersteunen. Wij beschikken over de juiste kennis, de juiste (goedgekeurde) materialen en de vak bewaamheid om uw dak te reinigen.

Dakpannen reinigen hoe gaat dat precies?

Stap 1:

Voordat u begint met het reinigen van dakpannen is het verstandig eerst een uitgebreide analyse te doen van de gevaren. Een gevaar wat zou kunnen optreden tijdens het reinigen is bijvoorbeeld dat er op bepaalde punten van het dak lekkage zou kunnen ontstaan (met alle gevolgen van dien) Wanneer men dakpannen gaat reinigen met hogedruk is het water wat op een dak terecht komt vele malen groter dan bij een regenbui. Het zou dus kunnen zijn dat lekkages tijdens normale regenbuien niet ontstaan maar tijdens het reinigen wel.

Stap 2:

Wanneer er een goede inschatting is gemaakt van de waterdichtheid van het dak is het tijd om te bepalen hoe men het dak gaat betreden. In sommige gevallen kan dit zijn dat er gebruik wordt gemaakt van een hoogwerker. In veel gevallen is dit vaak niet mogelijk omdat je simpelweg niet bij het pand kan komen met een grote hoogwerker. In dat soort gevallen zal er gebruik gemaakt worden van steigers, of nokladders (uiteraard in combinatie met valbeveiliging)

Stap 3:

Natuurlijk is het ook van belang om te controleren hoe de omgeving zal reageren op het reinigen van het dak. Denk daarbij aan beplanting die geen schade mag oplopen. Maar natuurlijk ook buren die bijvoorbeeld ramen en deuren gesloten moeten houden en wellicht misschien wat mos of alg in hun tuin zullen terug vinden. Uiteraard wordt dit allemaal opgeruimd maar goed overleg vooraf voorkomt over het algemeen een hoop strubbelingen.

 

Is mijn dak geschikt voor het reinigen van de dakpannen?

Wilt u weten of uw dak geschikt is voor het reinigen van dakpannen? Of misschien nog wel belangrijker bent u benieuwd naar de kosten? Neem dan vrijblijvend contact met een van onze adviseurs op. Zij zullen u vrijblijvend en kosteloos adviseren omtrent uw situatie

 

  Kies bestand...